Tap to unmute

"Het is RAAR dat iemand ZONDER trainerservaring deze rol krijgt" | Voetbalpraat

Share
Embed
  • Published on Jan 4, 2023 veröffentlicht
  • Tijdens Voetbalpraat werd de nieuwe rol van Nigel de Jong besproken. Abonneer je hier: bit.ly/ESPNSubscribe
    -
    Meer zien van ESPN Nederland:
    Website: www.espn.nl/
    Instagram: espnnl
    Facebook: espnnl
    Twitter: espnnl
    TikTok: www.tiktok.com/@espnnl
    -
    Nog meer zien van het ESPN Nederland Clip-Share kanaal? Bekijk de volgende afspeellijsten:
    Eredivisie 2022/2023 | ESPN NL
    bit.ly/Eredivisie22-23
    Voor alle content over het nieuwe Eredivisie seizoen 2022/2023 ben je bij deze afspeellijst op het goede adres. Wordt Ajax dit seizoen weer kampioen samen met de nieuwe trainer Alfred Schreuder? Of pakt Ruud van Nistelrooij in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer de landstitel met PSV? En wat gaat Feyenoord dit seizoen doen? Dit seizoen zijn FC Emmen, Excelsior en FC Volendam nieuw in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie, dus ook hen zullen we veelvuldig in de gaten gaan houden. In deze playlist kijk je straks alle samenvattingen, highlights en unieke momenten van eredivisieclubs uit het eredivisieseizoen 22/23. Niets missen van het nieuwe seizoen? Klik dan snel op de afspeellijst!
    Ontdek de Eredivisie | ESPN NL
    bit.ly/OntdekDeEredivisie
    Ontdek de Eredivisie is een serie waarin Sjoerd Mossou de mooiste voetbalplekken van Nederland bezoekt voor ESPN. Meer te weten komen over de historie van Ajax? Of weten hoe de roots van Feyenoord, PSV en FC Twente eruit zien? Sjoerd Mossou gaat 20 voetbalclubs van Nederland af om de rijke historie te ontdekken. Wil jij meer te weten komen over jouw favoriete voetbalclub of juist van de aartsrivaal? Kijk dan in de afspeellijst van Ontdek de Eredivisie!
    -
    Welkom op het Clip-Share-kanaal van ESPN Nederland. ESPN is hét sportkanaal van Nederland en de plek waar je alles over voetbal vindt. Van Eredivisie voetbal met Ajax, PSV en Feyenoord tot Europa League voetbal, Conference League voetbal en alles over het meest actuele transfernieuws zoals de komst van Javairô Dilrosun, Steven Bergwijn en Guus Til. Ook alles over de Keuken Kampioen Divisie vind je op het ESPN Nederland Clip-Share kanaal.
    Tijdens elke Eredivisie-speelronde vind je op ons kanaal samenvattingen die we binnen dertig minuten na het laatste fluitsignaal hebben geupload. Daarnaast vind je meerdere video’s per week met onder andere samenvattingen van Eredivisie en KKD wedstrijden, interviews met de beste voetbalspelers en de mooiste goals en grappigste fragmenten. Ons doel? Het beste en leukste voetbalkanaal van Nederland zijn. Lijkt dit je wat? Abonneer snel op het ESPN kanaal!
    -
    #ESPN #ESPNNL #Oranje
  • SportsSports

Comments • 0

  • Jayant Rabindernath
    Jayant Rabindernath 5 months ago +49

    Hij kan vliegende trappen uitdelen. Zeer belangrijk als je iemand van zijn functie moet wegtrappen!

  • Mattijn
    Mattijn 5 months ago +34

    Trainers ervaring is helemaal niet nodig, het is veel vreemder dat iemand zonder enige bestuurservaring direcr een directeursbaan krijgt.

    • TheVulpesvulpes1
      TheVulpesvulpes1 5 months ago +3

      Hij moet oordelen over de trainers. Ervaring op de werkvloer is een pre...

  • Avyez 6374
    Avyez 6374 5 months ago +14

    De functie van directeur topvoetbal bij de KNVB is niets meer of minder dan een erebaantje zonder enige rol van betekenis, dus vanuit deze optiek is het volstrekt logisch dat een ex-voetballer zonder inhoud de rol toebedeeld krijgt. Er zijn genoeg sectoren waarin het creëren van onzinnige baantjes aan de orde van de dag is en de voetbalwereld is daarin koploper. Bovendien moest en zou de KNVB iemand van kleur aanstellen om het dieptrieste imago net van de grond te houden, dus uiteindelijk wordt hij in een zinledig baantje aangesteld omdat hij donkerder is dan gemiddeld. Ik zou er niet blij mee zijn, maar hij is dom genoeg om dat wel te zijn en daarmee de perfecte kandidaat. Goede aanstelling dus!

  • H1sdudeness1337
    H1sdudeness1337 5 months ago +4

    Nigel heeft zich jaren laten fêteren door foute gasten in het Midden-Oosten. Uitstekende voorbereiding op een baan als bestuurder in het profvoetbal.

  • Chris Tohsaka
    Chris Tohsaka 5 months ago +3

    Nigel mag alle internationals zijn Karate Kick wel leren.
    Mocht NL ooit in de toekomst een "kut" scheids krijgt. Of speler(s).
    Dan kunnen ze allemaal een goede kick geven.

  • Rob Moonlite
    Rob Moonlite 5 months ago +1

    Een cursus, ja een cursus klein maken. Het gaat om een master opleiding. Verder goed om iemand buiten het old boys netwerk aan te stellen. De bondscoach uitdagen en beoordelen is wel een ding, eens

  • Lego from the lower lands
    Lego from the lower lands 5 months ago +11

    Hij is een ex-voetballer die op topniveau heeft gespeeld en ook een bijpassende opleiding gevolgd. Zal hij prima uitvoeren.

    • Avyez 6374
      Avyez 6374 5 months ago +2

      Een ex-patiënt kan ook niet zonder meer te werk gesteld worden als chirurg.

    • OldPro
      OldPro 5 months ago +1

      Een directeur zonder enige ervaring zou in het bedrijfsleven NOOIT gebeuren.

    • Z
      Z 5 months ago

      @OldPro Hoe doet Maldini het bij Milan en Van de Sar bij Ajax ? Ohja

    • Lego from the lower lands
      Lego from the lower lands 5 months ago

      @OldPro beter Nigel de Jong dan een Bobo van de melkunie of volleybalbond

  • hecticherman
    hecticherman 5 months ago +1

    De keuze voor Nigel de Jong heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het diversiteitsbeleid wat heel Nederland geselt.

  • GVR
    GVR 5 months ago +18

    Durft nou niemand uit te spreken dat het er alle schijn van heeft, dat ze iemand met een kleurtje wilden? Ik vind dat je bij gelijke geschiktheid dat best een pré mag vinden, omdat dit speelt binnen de KNVB (commissie Mijnals), al zou het natuurlijk helemaal niets moeten uitmaken. Maar als je hoort dat ze met Stewart en Allach zijn bezig geweest, wat ook inhoudelijk interessante keuzes zouden zijn, dan voel je toch aan alles dat ze op die weg hebben doorgepakt en naar Nigel de Jong hebben toegeredeneerd. Ik sluit helemaal niet uit dat Nigel over een paar jaar, met wat meer ervaring, een uitstekende keuze was geweest en wellicht gaat hij het prima doen, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat huidskleur een rol heeft gehad in deze aanstelling. Dat dit om deze aanstelling hangt is dus de trieste kant van positieve discriminatie. Het is heel goed om buiten de gebaande paden te kijken, maar deze aanstelling is inhoudelijk - zonder enige toelichting - onbegrijpelijk. Dat niemand aan deze tafel het lef heeft om dat te benoemen is tekenend voor hoe gevoelig het ligt en dat is treurig.

    • Linke Loetje
      Linke Loetje 5 months ago +1

      @GVR Is toch duidelijk zat, dacht ik. Of dacht je soms dat Stewart de baan eerst aangeboden had gekregen?

    • Ramon Sahadewlall
      Ramon Sahadewlall 4 months ago

      hahaahhaahahhahaahhahhhahahaha zit je dwars he haahaahahhaahah
      dat moet de enigste mogelijkheid zijn zijn kleur alleen een witte man kan directeur zijn. iemand met een kleur hoort eigenlijk een uitkering te krijgen of in de bak maar directeur uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hoe kan dat nou .
      heb je nix beters te doen

    • Linke Loetje
      Linke Loetje 4 months ago

      @Ramon Sahadewlall Hij heeft gewoon gelijk lamlul

  • Viktrodriguez
    Viktrodriguez 5 months ago

    Hebben jullie nou nog niet door hoe de KNVB werkt? Die gaan voor hun belangrijkste functies naar het lijstje met oud-internationals en sorteren deze van meeste naar minste interlands. Sowieso een probleem in de algehele voetballerij. Wees een voormalig topspeler en er is altijd wel ergens een lucratief baantje als HC of TD bij een topclub beschikbaar.

  • Art Sonnevelt
    Art Sonnevelt 5 months ago

    Dit is gewoon zo´n nutteloze functie die je door iedereen kan laten opvullen. Dus dan maar Nigel de Jong ipv iemand uit het oude lullen netwerk voor wat goede pr. Het is jammer want Nigel de Jong lijkt me een natuurlijke leider. Zou wel een goede trainer zijn.

  • Blueface
    Blueface 5 months ago +4

    Stel Danny Blind aan als nieuwe directeur zowel technisch en algemeen directeur van het geheel "Nederlands voetbal" Ik vind dat deze man het verdiend na zijn ongelofelijke carrière. Het is eigenlijk een soort van Basten maar dan met meer overzicht. LOVE U DANNY BLIND

    • ThomasOTR
      ThomasOTR 5 months ago +1

      Dit klinkt zo sarcastisch

    • Blueface
      Blueface 5 months ago +4

      @ThomasOTR Danny blind is als een warm bad. Een omhelzing, een geweldenaar in alle opzichten en bovendien ook een van de beste spitsen aller tijden

    • Linke Loetje
      Linke Loetje 5 months ago

      hahahahahahahha hilarisch Die schollenfamilie met hun achterbakse maniertjes

  • Tom
    Tom 5 months ago +3

    De KNVB zocht gewoon iemand die goed karatetrappen kan uitdelen. Geeft ze eens ongelijk.

  • Enge
    Enge 5 months ago +1

    Nigel de jong heeft die opleiding op harvard ook gevolgd.

  • Marc Buenk
    Marc Buenk 5 months ago

    Had eerder Clarence Seedorf of Frenk Rijkaard verwacht. 2 iconen met veel meer ervaring

    • 611jrj
      611jrj 5 months ago

      Rijkaard zou perfect zijn geweest, maar hij heeft zich uit voetbalwereld teruggetrokken.

  • Klaas Vaak
    Klaas Vaak 5 months ago

    Welke technisch directeur bij de KNVB is dan ooit trainer geweest?

  • Sniperbooya
    Sniperbooya 5 months ago +25

    Waarom zou je in hemelsnaam een trainer geweest moeten zijn om een directeur te worden? Of had Maaskantje deze functie zelf willen hebben?

    • Jabbo
      Jabbo 5 months ago +3

      Maaskant is sowieso niet serieus te nemen

    • TheVulpesvulpes1
      TheVulpesvulpes1 5 months ago

      Omdat hij moet oordelen over de trainers. Net zoals op de werkvloer, waar een manager zonder ervaring op de werkvloer het beter denkt te weten. Zo werkt het niet. Iets met een papierenwerkelijkheid en de realiteit...

    • Chiho
      Chiho 5 months ago +1

      @TheVulpesvulpes1 Alsof een Manager met ervaring het altijd goed doet. Man man man....ken genoeg die hopeloos falen ondanks dat ze 50 jaar zijn.

    • TheVulpesvulpes1
      TheVulpesvulpes1 5 months ago

      @Chiho natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen, maar de kans blijft groter dat iemand zonder ervaring faalt.

  • Vic Hermans
    Vic Hermans 5 months ago +1

    Hij moest uit een andere koker komen en dan was de keus niet groot.

  • 010 jordi
    010 jordi 5 months ago +4

    Hij heeft 0 ervaring met dit werk en hij woont all 17 jaar niet meer in Nederland en heeft dus ook totaal geen verstand van het Nederlandse voetbal. Hij is dus gekozen vanwege iets anders we kunnen allemaal wel raden wat dat is

  • p puf
    p puf 5 months ago +2

    Die maaskant is stront en stront jaloers!!!

  • GabberPinda
    GabberPinda 5 months ago +22

    Ik zie 4 jaloerse mannen op een rij🤣

    • Dex
      Dex 5 months ago +6

      Onzin. Ze zijn nog te voorzichtig in hun commentaar. Die man heeft feitelijk toch geen enkele ervaring op dit vlak? In een normaal bedrijf zou dit niet kunnen. 'Hopen dat het werkt' is niet iets op basis waarvan je kan besturen. Doet mij een beetje denken aan Dirk Kuyt bij ADO.

  • Aemond Targaryen
    Aemond Targaryen 4 months ago

    Wel lekker divers

  • Delta045
    Delta045 5 months ago

    Wees blij dat er in ieder geval een oud-profvoetballer in het bestuur komt in plaats van een van die corrupte types die alleen maar luisteren naar fifa voor geld

  • Freddy De Bruyn
    Freddy De Bruyn 5 months ago

    Ach ja weer Qatar 😂

  • AW
    AW 5 months ago +7

    Tis niet echt gebruikelijk ja….. maar maaskantje is een beetje jaloers volgens mij. Die probeert al een tijdje via deze praatprogramma’s zich weer beschikbaar te stellen voor een baan in t voetbalwereldje

    • CuriousforKnowledge
      CuriousforKnowledge 5 months ago +4

      Ik maak uit niets op dat hij jaloers is. Benoemt enkel de feiten.

    • AW
      AW 5 months ago

      @CuriousforKnowledge 👍👍👍👍

  • Bullish Bear ®
    Bullish Bear ® 4 months ago

    Lekker makkelijk toch. Kunnen ze Nigel de zwartepiet toespelen als het fout gaat.

  • TheBazzterd U'r Average Gamer

    Ik bedoel er zitten hier toch ook 3 voetbal analisten zonder ervaring?

    • Sjoerd
      Sjoerd 5 months ago +1

      Zonder wat voor ervaring?

  • Andre Verdonck
    Andre Verdonck 4 months ago

    woke beslissing (koeman/ nigel de jong zal op een sisser aflopen, kwaliteit nederlands elftal net niet goed genoeg om een hoofdprijs te pakken en dan komt die media storm eraan om af te maken, denk ik)

  • Michael
    Michael 5 months ago +2

    3:00 welke ontwikkeling? Er kijkt nog steeds geen hond naar en het is een blooper festijn

  • Huuske Atadogan
    Huuske Atadogan 5 months ago +5

    Maar de kleur is goed (woke) 🤡🤡🤡

  • Thomas W
    Thomas W 5 months ago +2

    ben ik de enige bij wie het beeld zo trilt? valt me vooral op bij de letters en ESPN achtergrond

    • JBK
      JBK 5 months ago

      Nee. Is vaak. Weet ook niet waarom het komt. Ik zie t meestal aan die witte lijnen. Vraag me qf of het idd trilt... of dat het door de kleur combinaties komt dat het zo lijkt (optisch bedrog)

  • Daniel Onsers
    Daniel Onsers 5 months ago

    Ik kijk nooit naar ‘Voetbalpraat’, maar wat is dit voor irritant beeld, met 4 van die kaders?

  • G
    G 5 months ago

    Davids had beter geweest

    • Linke Loetje
      Linke Loetje 5 months ago

      Ik hoop voor jou dat het een grapje van je was.

  • Fuad Hodzic
    Fuad Hodzic 5 months ago +9

    Omdat hij een kleur heeft. Ben benieuwd

    • Rotterdam-West-010
      Rotterdam-West-010 5 months ago +11

      Echt een tokkie opmerking

    • Blueface
      Blueface 5 months ago +1

      @Rotterdam-West-010 hey Nice musketeer profiel foto ik hou van Clash royale =D

    • R L
      R L 5 months ago

      @Rotterdam-West-010 je weet zelf dat het ook zo is..

  • Yuri van Lonkhuijzen
    Yuri van Lonkhuijzen 5 months ago +3

    Het moest een People of Color zijn.. dan zijn er weinig over met enige capaciteiten..

    • Avyez 6374
      Avyez 6374 5 months ago +1

      Die waren er niet, dus dan hij maar kennelijk.

  • Sebastian
    Sebastian 5 months ago

    Ik ben echt HEEL blij dat het Nigel de Jong is geworden, en niet Robert Maaskant!!

  • Zoef de boest
    Zoef de boest 5 months ago +2

    Jaloers. Kijk na Huntelaar iQ van een visstick maar bekleed een zeer goede functie hoor je niemand over.

    • Art Sonnevelt
      Art Sonnevelt 5 months ago +5

      Klaas Jan Huntelaar heeft vwo gedaan. Dat kunnen de meeste voetballers hem niet nazeggen.

    • Linke Loetje
      Linke Loetje 5 months ago

      Daarom gaat het zo goed bij ajakkes

  • Drumsgoon
    Drumsgoon 5 months ago +1

    Wat een gelul, de olifant in de kamer wordt hier niet genoemd. Dit is een politiek correcte keuze van de KNVB, ergo positieve discriminatie op huidskleur.

  • Ruud Van Elck
    Ruud Van Elck 5 months ago +6

    Ok ik begrijp het. We leven in woke tijden, dus het moet iemand met een kleur zijn. Maar stel dan iemand aan met de benodigende kennis, ervaring & uitstraling. Denk aan een Gullit of Rijkaard. Maar niet karate kid, Nigel de Jong. KNVB , ga je schamen!

    • Innoce Bronkhorst
      Innoce Bronkhorst 5 months ago +6

      Hahah wat nutteloze reactie ? Kleur heeft hier niks mee te maken. Zo als jij al zegt, dan hadden zelfs gullit of rijkard kunnen kiezen.

    • Honing Bij
      Honing Bij 5 months ago +7

      @Innoce Bronkhorst Wel , dat heeft de KNVB zelf jaren geleden naar buiten gebracht , ook naast van Gaal moest iemand van kleur komen

    • Kees Kwakman
      Kees Kwakman 5 months ago +4

      @Innoce Bronkhorst rijkaard zal nooit zo'n domme baan aan nemen, gullit idem dito...niet zo naïef zijn, het heeft alles te maken met de WOKE hysterie.

    • Ruud Van Elck
      Ruud Van Elck 5 months ago +2

      @Innoce Bronkhorst Kleur heeft hier alles mee te maken. Het enigste wat ik zeg dat als de KNVB dat zo graag wil, neem dan iemand die inhoudelijk ook de kwaliteiten ervoor heeft, namelijk een Gullit of Rijkaard.

  • Jerry
    Jerry 5 months ago +1

    Black Lives Matter! Grapje hoor

  • Patrick de Bie
    Patrick de Bie 5 months ago +9

    Het is weer een charmeoffensief van de woke KNVB. We stellen een zwarte man aan. Kunnen we zeggen dat we goed bezig zijn! Doet helemaal niks af aan Nigel de Jong. Dat lijkt me wel een prima gozer!

    • Ties Jaja
      Ties Jaja 5 months ago

      Exactooo

    • Ties Jaja
      Ties Jaja 5 months ago

      @Ambrish M wat zeg je nou allemaal broer? Als er iemand elke keer als hij in de basis begon kritiek heeft gehad is het daley blind wel, niemand wou die man meer in oranje zien. Geen onzin verkondigen ja.